Corona maatregelen per 25 september

23 september 2021 09:33

Beste Leden,

Onderstaand bericht is door de gemeente verstuurd. Dit betekent dat er per 25 september een CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is om te bowlen.

-----------------------------------------------------------------------------------

Beste sportbestuurders,

Gelukkig zijn alle competities weer van start gegaan en ook is er steeds meer mogelijk op het gebied van topsportevenementen. Gelukkig maar. Op de weg terug naar het oude normaal is vorige week wel een nieuwe regel ingevoerd in relaties tot de horecaruimten. Er zou namelijk een coronatoegangsbewijs nodig zijn voor 13jarigen en ouder. Na de bekendmaking hiervan is duidelijk geworden dat dit flinke impact heeft op de sportwereld en daarom heeft er overleg plaats gevonden, en met succes! De regels zijn daarom versoepelt.

Het coronatoegangsbewijs wordt juist nu ingezet op die locaties waar het door het loslaten van de verplichte 1,5 meter afstand drukker wordt. Op deze manier wordt het risico van besmetting zo laag mogelijk gehouden en kan iedereen zo veilig mogelijk samen komen. Daarnaast draagt het gebruik van het coronatoegangsbewijs bij aan het openen én open houden van de meeste locaties op maximale capaciteit. Voor sportkantines geldt per 25 september dat er voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in de horeca van een sportvereniging een coronatoegangsbewijs verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder. Er geldt geen maximum aantal bezoekers. Voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken op sportaccommodaties is een coronatoegangsbewijs niet verplicht. Voor sporten die in een horecagelegenheid plaatsvinden (bowling, biljarten, darts, bridge, schaken e.d.) is een coronatoegangsbewijs voor 13+ verplicht.

Voor buitensportevenementen op doorstroomlocaties geldt dat voor horecavoorzieningen in bijvoorbeeld tenten langs een fiets- of wandelparcours in overleg met de gemeente bepaald moet worden of een coronatoegangsbewijs daarvoor noodzakelijk is.

Behalve bovenstaande regels gelden voor de sport een aantal uitzonderingen. Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/sportaccommodatie en de daarin aanwezige horeca af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine/sportaccommodatie gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca daarbinnen zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak.

Samengevat:

Wanneer er wel CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

  • voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca;
  • wanneer de sportbeoefening in de horeca plaatsvindt, bv. darts of biljart in een café/restaurant.
  • Wanneer er geen CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

  • voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken;
  • het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca gedeelte;
  • voor het beoefenen van sport in bijv. buurthuizen, mits het horeca gedeelte afgescheiden is van de andere activiteiten.
  • De vrijwilligers van uw organisatie hoeven geen bewijs te laten zien om actief te mogen zijn in het clubhuis.