Het Corona-virus en de gevolgen voor onze vereniging

14 oktober 2020 09:00

UPDATE 10 oktober 2020: Door de nieuwe corona maatregelen zijn we voorlopig voor 4 weken in een coronastop gekomen.

UPDATE CORONAVIRUS 14 oktober 2020

Beste bowlingvrienden,

Het zal jullie allen niet zijn ontgaan. Door de nieuwe corona maatregelen zijn we voorlopig voor 4 weken in een coronastop gekomen.

Omdat de horeca 4 weken moet sluiten, kunnen wij ook die weken niet meer bowlen of trainen. Voor ons allemaal is dit zeer vervelend.

Tot nu toe hebben we 6 van de 34 weken kunnen spelen en het is nog maar afwachten wanneer we weer kunnen bowlen, ook na de 4 weken vanaf nu.

Door deze nieuwe ontwikkelingen heeft het bestuur de volgende besluiten genomen:

Speelweken

De gemiste speelweken worden niet ingehaald. Zouden we dit wel doen dan eindigt het seizoen ver in juni 2021 en komen we in de knoop met vakanties.

Daarnaast gaan we aan onze adviseurs vragen wat we met de promotie/degredatie gaan doen. Hierover zullen we later berichten.

Lidmaatschap/contributie

Voor het jaarlijks lidmaatschap van de NBF en BVH vindt geen restitutie plaats. Wat betreft de maandelijkse contributie (baanhuur) zullen wij aan het einde van het seizoen de verrekeningen maken. Sommige leden hebben al het hele seizoen vooruit betaald en dat zal dan ook worden verrekend.

Gedurende de coronastop zal er geen incasso worden uitgevoerd en hoeft er geen contributie te worden betaald. Zodra we weer kunnen bowlen zal dit weer worden aangepast. De 2 speelweken in oktober worden later in rekening gebracht c.q. verrekend.

Wat wel een puntje is: we hebben nog niet alle betalingen binnen van het lidmaatschap en van sommigen hebben we ook geen contributie voor de maand september ontvangen.

Voor diegene die dit aangaat vragen wij z.s.m. de bedragen over te maken op Rabobank: NL85RABO0368065995

Ben je niet zeker of je al hebt betaald? Een email naar penningmeester@bvhmeer.nl sturen is voldoende en het wordt dan uitgezocht.

Digitale ledenvergadering

Deze staat gepland op 18 november maar dan speelt ook Nederland een voetbalwedstrijd tegen Polen.

We willen voorkomen dat hierdoor leden zich niet aanmelden en daarom verplaatsen we de digitale Najaar Algemene Ledenvergadering naar woensdag 25 november aanvang 19.30 uur. Meld je aan beste mensen, de vergadering is er voor ons allemaal. Wij zien geen andere optie om bij elkaar te komen in deze coronatijd.

Voortgang

Wij volgen alle berichtgeving over corona m.b.t. onze sport, bowlen. Zodra wij relevant nieuws hebben, zullen wij jullie informeren.

Voor nu is het belangrijk dat we met zijn allen de maatregelen volgen en vooral ook hierdoor gezond blijven.

Aankomende 4 weken zullen al zwaar genoeg zijn zonder een gezellig potje bowlen en alles wat door de maatregelen wordt geraakt. Wij wensen iedereen veel kracht en gezondheid.

Hou je sterk !

Met vriendelijke en sportieve groet, namens het bestuur,

Cor Cambier, voorzitter

UPDATE CORONAVIRUS 10 mei 2020

Er is op 6 mei een persconferentie geweest en daarover willen wij jullie de juiste informatie geven die van belang is voor de BVH.

Wij hebben nog geen idee hoe de 1,5 meter straks in het bowlen moet worden toegepast. Zoals het er nu uit ziet mag per 1 september weer binnen worden gesport. De NBF heeft in samenwerking met de NVB (Nederlandse Vereniging voor Bowlingondernemers) gewerkt aan een protocol, dat vorige week is ingediend bij de Ministeries van Economische Zaken (vanwege horeca) en VWS (vanwege sport). In dit protocol doen zij een voorstel voor bowlen binnen de 1,5 meter samenleving. Zodra er een positieve feedback wordt ontvangen, verspreiden zij dit protocol binnen de bowlingwereld. We hopen daarmee dat de bowlingcentra weer open kunnen en dat we binnen de maatregelen voldoende mogelijkheden zien om onze sport te blijven beoefenen. Hoe uitdagend ook. Het bestuur van de BVH heeft hierover regelmatig overleg met Claus. Voor nu is het allemaal nog wat vaag en zou zo maar weer kunnen veranderen als de ziektecijfers omhoog gaan. Een onzekere situatie.

Intussen zijn we wel al begonnen met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen en zullen binnenkort de inschrijfformulieren voor de ma- en di-avond leagues aan de teamcaptains verstuurd worden.

De algemene ledenvergadering (voorjaar) van 20 mei a.s. gaat niet door. Zodra wij weer bij elkaar kunnen komen, zullen we een nieuwe datum vaststellen.

Zodra zich weer nieuwe ontwikkelingen voordoen zullen wij jullie hiervan op de hoogte stellen.

UPDATE CORONAVIRUS 24 maart 2020

Beste bowling-vrienden,

Gisteravond heeft het kabinet weer aanvullende maatregelen aangekondigd om het Corona-virus te bestrijden.

Zo heeft het kabinet besloten dat er sowieso tot 1 juni 2020 geen sportevenementen mogen plaatsvinden in Nederland. Een maatregel die landelijk een enorme impact heeft, uiteraard ook een beslissing die direct gevolgen heeft voor onze vereniging.

Voor ons betekent dit dat ons huidige bowling-seizoen abrupt tot een einde komt en het restant van de competitie komt te vervallen.

Dit houdt tevens in dat:
– Het bestuur geen bestuursvergadering zal houden in de maanden april, mei en juni (deze laatste afhankelijk van de maatregelen).
– Dit seizoen geen Voorjaars Algemene Leden Vergadering en Slotdag zal worden georganiseerd.
– Onze penningmeester zo spoedig mogelijk de financiën zal afwikkelen en de leden zal informeren.
– Het bestuur met nadere informatie zal komen over de afwikkeling van het seizoen (standen en kampioenen).
– De inschrijving voor het nieuwe seizoen digitaal zal worden geregeld.

Hou jullie e-mail en/of onze site in de gaten voor verder nieuws van onze vereniging.

Het hoeft geen verdere uitleg, wij zijn allemaal zeer teleurgesteld. Alleen door met elkaar de door de overheid opgelegde maatregelen te volgen, kunnen we ons beter wapenen tegen dit virus.

Blijf sterk, blijf gezond, blijf liefdevol,

Met vriendelijke en sportieve groet,

Namens het bestuur van de Bowling Vereniging Haarlemmermeer

Cor Cambier, voorzitter.

UPDATE CORONAVIRUS 16 maart 2020

Beste bowling vrienden,

Jullie zullen het wel hebben meegekregen, ook Claus is t/m 6 april 2020 gesloten.
Dat betekent voor onze competitie dat ook week 29 uit de competitie wordt gehaald.
Dit is de week van 6 april t/m 12 april. In deze week dus geen bowling activiteiten voor de BVH.
Vooralsnog dus 4 weken die uit de competitie vallen.
We houden jullie verder op de hoogte

Met vriendelijke en sportieve groet,

Namens het bestuur van de Bowling Vereniging Haarlemmermeer
Cor Cambier, voorzitter.

Beste bowling vrienden

Het zal niemand zijn ontgaan dat het coronavirus een enorme impact heeft in de wereld en nu ook met name in Nederland. Het kabinet heeft vergaande maatregelen genomen.

Deze maatregelen hebben ook hun invloed op onze bowling-vereniging.

Op donderdag 12 maart heeft ook de NBF een standpunt ingenomen, dit bericht hebben onderaan dit nieuwsbericht toegevoegd.

N.a.v. deze berichten is het bestuur bij elkaar gekomen om dit te bespreken en zijn de volgende besluiten genomen:

Met ingang van vandaag (13-03-2020) zijn er geen bowling-activiteiten t/m 1 april 2020.

Hierdoor vervallen de onderstaande dagen:

Trainen jeugd en
senioren
Maandag jeugd en
senioren 4-mans
Dinsdag trio
Zaterdag 14-03-2020Maandag 16-03-2020Dinsdag 17-03-2020
Zaterdag 21-03-2020Maandag 23-03-2020Dinsdag 24-03-2020
Zaterdag 28-03-2020Maandag 30-03-2020Dinsdag 31-03-2020

De verloren 3 weken van de competitie worden niet ingehaald waarmee de competitie met 3 weken wordt ingekort.

Nadere berichtgeving over maatregelen worden nauwlettend in de gaten gehouden en zodra er zich een wijziging voordoet, zullen wij jullie hier z.s.m. op de hoogte brengen.

Ook de Steden-ontmoeting is vervallen. Het bestuur wil de enthousiaste leden die zich hadden opgegeven van harte bedanken. Volgend jaar staan we er weer!

Contributie
Er zal een verrekening plaats gaan vinden van teveel betaalde contributie. Zodra we hier duidelijkheid in hebben over hoeveel weken het uiteindelijk zal gaan, zullen we jullie op de hoogte brengen.

Stuur uw vragen naar secretaris@bvhmeer.nl en wij zullen ons uiterste best doen jullie juist te informeren.

Ook voor ons is dit een gehele nieuwe situatie.

Met vriendelijke en sportieve groet,

Namens het bestuur van de Bowling Vereniging Haarlemmermeer
Cor Cambier, voorzitter.

Bericht NBF

donderdag 12 maart 2020

NBF neemt advies NOC*NSF over om geen competitie-, oefen- of trainingswedstrijden te organiseren.

Na de berichtgeving op woensdag 11 maart over Noord-Brabant, volgden donderdag 12 maart nieuw advies en maatregelen op landelijk niveau. Ook deze maatregelen en advies neemt de NBF over, in ieder geval tot en met 31 maart.

Nieuwe maatregelen
Ook op het bondsbureau werd donderdagmiddag naar de persconferentie van premier Rutte en het RIVM gekeken. Kort daarop volgde een oproep van sportkoepel NOC*NSF: We roepen onze leden met klem op om alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen en trainingswedstrijden af te gelasten.

Dit is een oproep waar de NBF gehoor aangeeft: We lasten t/m 31 maart alle activiteiten op de wedstrijdkalender, maar ook trainingsactiviteiten van bijvoorbeeld Team NL Bowling en regionale jeugdselecties, af. We adviseren onze aangesloten verenigingen om in ieder geval t/m 31 maart hetzelfde te doen met huisleagues, toernooien en trainingen.

NBF evenementen
Op korte termijn betekent dit dat voor 14 en 15 maart alle N(J)TL leagues, zowel nationaal en regionaal, zijn afgelast. Ook de Stedenontmoeting in Haarlem op 28 en 29 maart gaat niet door.
Naar aanleiding van de update die wij gisteren deelden, waarin we communiceerden dat diverse NTL speelrondes waren afgelast, ontvingen wij diverse vragen. Hieronder hebben we enkele meest gestelde vragen verzameld:

Wat gebeurt er met de kosten van de teams die vooruit hebben betaald voor alle speeldagen?
Deze teams ontvangen deze kosten retour. De teamcaptains ontvangen hier bericht over.

Wat gebeurt er met de versterkte promotie/degradatie nu er geen sprake is van een gelijk aantal speeldagen voor alle poules?
Indien er sprake is van versterkte promotie/degradatie dan werkt deze regeling op basis van de gemiddeldes van de teams.


Waarom wordt de speeldag niet ingehaald?
Er is geen volledig geschikte inhaaldatum beschikbaar op de resterende wedstrijdkalender van dit seizoen.
Indien u meer vragen heeft kunt u ons mailen via info@bowlen.nl of een berichtje sturen via onze social media kanalen facebook en instagram. Telefonisch zijn wij momenteel niet bereikbaar.

Gezien de situatie rondom het coronavirus vragen om je begrip voor deze besluiten.