NJTL Haarlem 28 september 2019

29 september 2019 00:00

Een verslag van Jan Dekker

Vandaag de eerste NJTL-wedstrijden van seizoen 2019/2020 in de Haarlemse Bison Bowling. Voor een aantal jeugdspelers de eerste wedstrijd in de NJTL en in een ander bowling huis. Spannend dus.

Dit jaar neemt de vereniging wederom met 3 teams deel aan deze jeugdcompetitie 1 team BV Haarlemmermeer met daarin de nieuwe jeugd, en 2 teams van Pure Smart Stylish. Deze team zijn samengesteld uit spelers die iets meer bowling ervaring hebben. De overige deelnemers zijn Hendriks vakschoenmakerij, BVJ en BV Haarlemmerliede.Gelukkig voldoende teams om het evenement door te kunnen laten gaan!

Het team BV Haarlemmermeer (met Radin, Redua,Floor , Jayda en Brandon ) is helemaal nieuw en heeft mede door goede aanwijzingen van coach Andrea, zich goed staande gehouden. Bij de een ging het wat beter dan bij de ander, maar dat mag, en komt ook bij de beste bowlers voor. Na 4 wedstrjden geen punten gehaald te hebben, wonnen ze de laatste wedstrijd van team P.S.S. 2. Dus 2 punten behaald, knappe prestatie van deze spelers

Dit team P.S.S. 2 (Robin,Lotte,Fabian,Stanley en Levy) werd op deze speeldag gecoacht door Youri, en behaalde helaas geen enkel punt. Het zat duidelijk niet mee, de spares en strikes wilden net niet goed vallen. Of lag het ook een beetje aan de coach? Nee, hoor Youri je hebt het team goed bijgestaan en bedankt dat je de coaching op je wilde nemen. Volgende speeldag gaan jullie zeker de punten binnen halen.

Team P.S.S. 1 (Daniel, Chanice,Frank en Joas) behaalden de eerste speeldag gelijk 6 van de 10 te verdienen punten, en verloren helaas de laatste game van Haarlemmerliede met 2 pins.De teams zijn deze competitie aardig aan elkaar gewaagd en het zal dan ook zeker een spannende competitie gaan worden.

Ik heb genoten van jullie plezier, enthousiasme, en team beleving. Als dit zo door gaat zullen de resultaten enkel maar beter worden.

Op de site van Noord-Holland jeugd bowlen vinden jullie de scores terug: http://nhjb.boharo.nl/

Bedankt voor jullie inzet, ook al was het niet voor iedereen even gemakkelijk vandaag.

Jan Dekker