NJTL Julianadorp 23 maart 2019

23 maart 2019 18:55

Een verslag van Jan Dekker

‚ÄčNJTL Speeldag 6 Julianadorp 23 maart 2019

Vandaag wedstrijddag 6 Bowling Noordzee in Julianadorp was onze gastheer vandaag. Alle teams waren op tijd compleet in het hoge noorden zodat er geen vertraging de geplande start tijd ontstond.

Bij het door Bert gecoachte P(ure) S(mart) S(tylish) ontbrak Jildert vanwege andere verplichtingen. Team 1 en Team 3 waren beiden compleet.

Team 3 met coach Andrea begon gelijk tegen BVJ die zich duidelijk op hun gemak voelden op de thuisbanen, met bijna 200 pins verschil bleven de punten in Julianadorp. Zelfs de 152 van Stanley was niet toereikend om een puntje te vergaren. Helaas werden de overige 4 games ook niet gewonnen, jammer want het verschil was in 1 game tegen Hendriks maar 9 pins. Toch hebben jullie weer meer pins van de baan gegooid dan vorige wedstrijd dag in Medemblik. Zeker de 163,25 gemiddeld van Frank heeft daartoe bijgedragen. Volgende keer spelen we in Claus en het moet wel gek gaan willen er dan geen punten gehaald worden!

Team PSS begon team Haarlemmerliede en moet helaas de puntje gelijk aan de tegenstander laten, die was met 381 ook de minste game van dit team. Hierna werd met een 534 tegen Hendriks,412 tegen blind, en 577 score tegen Haarlem de volledige 6 punten binnen gesleept. Enkel de laatste game tegen BVH Team 1 moesten de punten aan de collega`s gegeven worden. 473 om 612. Met iets minder pinfall dan in Medemblik werden toch meer punten aan totaal toegevoegd. Hieruit blijkt maar weer hoe onvoorspelbaar het bowlen is.

Team 1 begon tegen de blind en om vervolgen ook nog tegen Haarlem de punten te pakken. De derde game tegen BVJ zat het even niet mee, of was de focus er niet helemaal bij, want ook team 1 liet de punten tegen BVJ in eigen huis. De laatste 2 games tegen de eigen vereniging Team 3 en PSS werden de punten weer behaald. Zelf Kenneth gooide 217 gemiddeld in Julianadorp, iets wat de kenners weten dat dit nog niet eerder voorgevallen is. Eigenlijk wilde we hem thuis laten, maar goed dat we dat niet gedaan hebben! Met de vandaag 8 behaalde punten en een voorsprong op nummer 2 PSS van 19 punten, kunnen we volgende keer in eigen huis het kampioenschap vieren!

Op 11 mei a.s. is de laatste van 7 speelrondes in Claus , waarna ook de diverse prijsuitreikingen zullen plaats vinden.

Jan Dekker

Jeugdzaken BVH