NJTL Landelijke finale in Tiel 25 mei 2019

26 mei 2019 13:18
BOWLING VERENIGING HAARLEMMERMEER 1 NATIONAAL KAMPIOEN JEUGD TRIO LEAGUE

Een verslag van Jan Dekker

20190525_NJTL_Kampioen_NL

Om 9.30 uur in Tiel aanwezig om de landelijke finale NJTL te gaan spelen. Bij aankomst bleek. Dat het team van Regio Drenthe niet aanwezig was, dus 1 speelronde gespeeld moet worden zonder tegenstander.

Volgens de indeling moet ons BV- team beginnen tegen Veendam, Na enig overleg met Farida startte het team met Kenneth, Kim en Youri.Het werd een moeizame start en met pinfall van 552 moesten ze de punten aan Veendam laten. Jammer, maar zoals Farida het team toe fluisterde dit zijn de 1e en de laatste punten die weg weggeven.

Tweede ronde tegen Maaspoort Den Bosch, met Harley in plaats van Kim in het team. De speelvolgorde werd bepaald Kenneth, Youri, Harley en het begon te draaien, het team van Den Bosch moest er aan geloven, een serie van 700! was voor hun onhaalbaar. De eerste 3 punten zijn binnen.

Na de succesvolle 2de game werd besloten het team te laten staan. Om vervolgens Sittard als tegenstander te treffen, een sterk team met o.a. Mike Bergmann. Het werd een zeer spannende strijd, die uiteindelijk toch ook weer de 3 punten opleverde. 665 tegen 629.

Het team heeft vertrouwen in goede afloop en Kim nam haar rol als reserve super op. Fantastisch om ook in deze rol je fanatisme en beleving te zien. Het teambelang en misschien de titel ging voor het individuele belang. De derde game zonder tegenstander was van belang omdat er met totale pinfall extra bonuspunten te verdienen waren.Dus de jongens gooiden nog maar even een 675 serie.

De laatste wedstrijd in de voorronde was tegen IJsselmonde, ook geen gemakkelijke opgave. Maar Kenneth maakte met zijn 297! game nu duidelijk het verschil. Team haalde daardoor ook weer pinfall van 656.

De totale pinfall werd door BVH ook gewonnen, 3.248 over 15 games, een gemiddelde van 216,5! 5 punten extra.

Na de strijd tussen IJsselmonde en Den Bosch om plek 3 en 4, welke door Den Bosch gewonnen werd, wachtte de finale tegen Veendam. Juist het team waarvan verloren werd. Het leek erop dat dit nu even bij de jongens in het hoofd speelde, na de 3de frame begon de strike machine weer opgang te komen. Met een pinfall van 578 om 512 werd de landstitel behaald. Wederom een topprestatie zeker gezien de sterke tegenstanders, van vandaag.Voor de BV Haarlemmeer de 2de NJTL-titel op rij.

Na het behalen van nationale titel tijdens de Stedenontmoeting en nu de NJTL mogen we zeer trost zijn op de prestaties van Kim, Kenneth, Harley en Youri. (Zal jullie weer aanmelden voor de gemeentelijke sportprijs!) Uiteraard ook heel veel dank aan Farida, die vooral op de juiste momenten even de juiste aanwijzing geeft.

Wat kunnen we terugkijken op een werkelijk super seizoen met deze kanjers!!

HEEL VEEEL DANK, we hebben genoten van jullie ook namens ouders, opa en oma`sen overige familieleden!

Jan Dekker