Phil Hulst wint de Dag der Kampioenen

03 juli 2018 17:00

Een verslag van de NBF site

Dag der Kampioenen 2018 gewonnen door Samantha Greiner en Phil Hulst (zondag 1 juli 2018)

Link naar het verslag

Samantha Greiner en Phil Hulst hebben overtuigend de finale gewonnen van de Dag der Kampioenen 2018 die dit jaar in Dekker Zoetermeer werd gespeeld. Ondanks het warme weer hielden zij hun hoofd koel en mochten zij na afloop de kampioenschaal mee naar huis nemen.

De finaledag begon met een laatste voorrondeserie met deelnemers uit alle delen van Nederland. Al direkt in de eerste game werden de aspiraties van Nicole Sanders, de kampioene van vorig jaar en kersverse Bowlster vh Jaar, duidelijk met een PERFECT GAME. Zij plaatste zich uiteindelijk als 1e voor de kwartfinales. Maarliefst 10 andere spelers , onder wie de kampioen van 2017 Jordi Putman, de uiteindelijke winnaar Phil Hulst en NBF bestuurslid Elco Gorter wisten zich te kwalificeren zodat het voorrondeklassement behoorlijk op zijn kop werd gezet.

Bekijk HIER de eindstanden van de voorronden.

Aangezien de voorrondegames mede bepalend waren voor kwalificatie voor de Qubica AMF Qualifier "Road te Las Vegas" werd na afloop duidelijk wie in september om uitzending mogen strijden. Naast de al gekwalificeerden, waaronder wereldkampioen Xander van Mazijk, hebben de TOP 3 dames en TOP 9 heren zich van een plaats verzekerd. Bekijk HIER de eindstand.

Voor de RoundRobin kwartfinales werden de 16 geplaatste heren alsmede 16 dames verdeeld in poules van 4 waarbij . Zo werd bij de heren de als 1e plaatste Dennis van den Berg gekoppeld aan de als 5e geplaatste Johnny Spil, de als 9e geplaatste Sander Broers en de als 13e geplaatste Jordi Putman. Bij de dames werd, volgens dezelfde verdeling, Nicole Sanders gekoppeld met Bianca Wiekeraad, Anne van der Poel en Bernadette Schijf.
Tijdens deze RoundRobin kwartfinales leverde een gewonnen wedstrijd 20 bonuspunten op en werden er ook nog eens extra bonuspunten gegeven voor 200 games (5 punten). Na diverse zeer spannende wedstrijden kon de EINDSTAND worden opgemaakt en plaatsten elke poulewinnaar zich voor de halve finales.

Bij de heren mocht de als 1e geplaatste Phil Hulst spelen tegen de als 4e geplaatste Jeffrey vd Wakker. De als 3e geplaatste Gerrie de Graaf kreeg Jordi Putman als tegenstander. Bij de dames streden Nicole Sanders tegen Ellen Jansen en Bianca Brommer werd gekoppeld aan Samantha Greiner. De UITSLAGEN.

In de finale tussen Phil en Jordi was het spannend totdat Jordi in de 6e frame een split mistte en Phil de wedstrijd met een serie strikes naar zich toe trok. Met een score van 227 tegen 166 bleek Phil Hulst de overtuigende kampioen.

Tijdens de finale tussen Nicole en Samantha bleek dat Nicole het zeer hoge niveau dat zij de gehele dag had laten zien niet meer kon handhaven. Met slechts 173 pins verloor zij van Samantha Greiner die op het juiste moment met een 216 game piekte en zo de titel binnenhaalde.


Bekijk de verzamelde uitslagen op DEZE pagina. Ga voor meer foto's naar onze facebookpagina.