Pupillen succesvol bij Stedenontmoeting!

02 december 2019 00:00

Een verslag van Jan Dekker

Onze jongste deelnemers aan de stedenontmoeting behaalden in Rotterdam Ijsselmonde een keurige zilveren medaille. Hulde aan het team Floor, Reduan, Levy en Radin en Andrea. Het spelen van bakerformat wedstrijden is toch net even iets moelijker. Nadat jullie in de voorronde als 2de geplaatst waren mochten jullie het in de halve finale opnemen tegen het team uit Leiden, onder leiding van een oud bekende. (Monica Koudstaal). Deze beide games werden door de BVH jeugd gewonnen, en dus speelden ze de finale tegen Den Bosch. Den Bosch was in de voorronde duidelijk de beste , met meeste pinfall. De eerste van de 2 finale games was al snel duidelijk dat dit Brabantse team een maatje te groot was. De 2de finale game was een stuk spannender maar het verschil was te groot, om te overbruggen.

Het aspiranten team, Lotte , Joas, aangevuld met pupillen Stanley en Fabian had sterke tegenstanders, en behaalden helaas niet de top 4 om deel te kunnen nemen aan finale ronde. Uiteindelijk bleek een totale pinfall van 1053 goed voor de 6de plaats in de eind uitslag.

Het junioren team met Frank, Daniel , Robin en Kenneth begon met een slechte game (113), daarna werd het redelijk in stijgende lijn opgepakt. Jammer dat de 6de game weer even niet liep, net op zo`n moment dat je een hoge game nodig heb om terug te komen. Door 2 mindere games haalden jullie op 55 pins ook geen finale plaatsen. Jammer want ik denk dat er voor jullie meer mogelijk geweest was.

Graag wil ik ook alle ouders, belangstellende en coaches bedanken voor hun enthousiaste aanmoedigingen en ondersteuning.

Al met al kijk ik in ieder geval terug op een mooie, leerzame, plezierige dag. Ik denk dat we ons als vereniging wederom van een sportieve en goede kant hebben laten zien. TOPPERS!

Jan Dekker