Team Event Noord-Holland op zoek

18 mei 2020 00:00

Op dit moment zijn er in beide poules nog een beperkt aantal plekken beschikbaar voor nieuwe teams.

Nieuw-Vennep, 4 mei 2020

Beste bowlers uit Noord-Holland,

Hebben jullie weleens gehoord van het Team Event Noord-Holland (TE-NH)? Wellicht niet. Het TE-NH is een mixed trio league competitie, vergelijkbaar met de nationale league, die open staat voor teams van verenigingen uit Noord-Holland.

Er wordt op 7 zondagen gespeeld in 2 poules. Geen promotie/degradatie. Op basis van het pasgemiddelde van de hoogste spelers per team wordt de poule indeling gemaakt. Op dit moment wordt een grens tussen poule 1 en 2 van 175 gehanteerd. De uiteindelijke winnaar van poule 1 wordt namens de provincie uitgezonden naar de landelijke finale.

Er wordt gespeeld volgens het round-robin principe en afhankelijk van het aantal teams per poule met/zonder een pinfall ronde. Bij 7 teams speel je bijvoorbeeld 6 games round-robin en 1 pinfall game, bij 8 teams speel je 7 rondes round-robin. Ieder team heeft recht op een thuiswedstrijd en kan een bowling-huis in Noord-Holland aangeven om hun thuiswedstrijd te spelen.

Op dit moment zijn er in beide poules nog een beperkt aantal plekken beschikbaar voor nieuwe teams. Wij, de team captains van de huidige teams, zouden het leuk vinden als het komende seizoen beide poules weer uit de volledige 8 teams bestaan.

Aan jullie de vraag om eens rond te kijken in jullie vereniging en te onderzoeken of het mogelijk is om een team te vormen. Maximaal 6 spelers. Dames/heren, beginners en/of gevorderden maakt niet uit. Je krijgt in ieder geval meer ervaring door eens buiten je eigen bowling-huis in competitie verband te spelen en 7 gezellige bowling zondagen.

Wil je meer informatie cq. een inschrijfformulier richt je dan tot de coördinator van het TE-NH, Leo van Dalsen. Leo is bereikbaar op mailadres: leovandalsen@hetnet.nl.

Namens alle team captains wens ik jullie veel gezondheid en hoop een aantal van jullie terug te zien in het nieuwe seizoen.

Met sportieve groeten,

Ronald Hogerwerf, team captain HVB Support, BV Haarlemmermeer